Als een sneeuwpop in de sneeuw ;)
Door: willydewereldrond
Blijf op de hoogte en volg Willy
22 Januari 2011 | Verenigde Staten, Waltham
Op veler verzoek dan toch maar weer eens een reisverslag. Inmiddels alweer veel gebeurd en al helemaal ingeburgerd.
Twee weken geleden ben ik begonnen met mijn lessen op school. Het engels gaat me prima af, en de klas waarin ik zit bevalt me uitstekend. Het gastgezin (of de gastmoeder) waar ik zat heb ik inmiddels verruild voor een ander gastgezin. Ik ben vorige week donderdag verhuisd naar een gezin dat bestaat uit een vader, een moeder en een dochter van 16. Verder logeren hier nog 11 andere studenten overal vandaan. Ik deel mijn kamer met een meisje uit Korea en een meisje uit Colombia en hoewel mijn kamer en de ruimte die ik hier heb een stuk kleiner is dan in het vorige huis, bevalt het hier uitstekend. Je moet elke avond intekenen voor het avondeten en ook voor een taak die daarbij hoort (tafel dekken, vaatwasser inruimen, pannen afwassen, vuilnis buitenbrengen, ...) En het samen eten is erg gezellig. Soms eten we maar met zijn 6en, maar afgelopen week zaten we met zijn 13en aan tafel. Het is wel een eindje verder reizen naar school. Ik moet met de bus en omdat de bussen niet altijd netjes op schema gaan duurt het soms wat langer voor je op school bent. In principe duurt het ongeveer 40 minuutjes.
Op school heb ik voorbereidingslessen voor de TOEFL (= engelse taaltoets) en de GRE (= een toelatingstoets voor een master in de VS). Dus ik ben vooral bezig met het oefenen van testvragen. Luistertoetsen, leestoetsen, wiskunde, schrijven en ingewikkelde woorden leren. De GRE schijnt er een sport van te maken om woorden te gebruiken die een originele amerikaan in het dagelijks leven niet gebruikt en de meeste amerikanen kennen die woorden ook niet. Dus dat wordt wel een beetje een uitdaging. Wiskunde lijkt vooral heel ingewikkeld, maar als je dan de vertaling van de woorden kent... dan valt het allemaal best mee. Het schrijven is wel een beetje een uitdaging, omdat de manier van schrijven in Amerika heeeeel anders is dan de eisen in Nederland. Dan lever ik dus een stuk in waarvan ik denk dat het wel oke is, volgens de nederlandse regels, maar dan is het volgens de amerikaanse regels heeeel slecht. Dus daar wordt hard aan gewerkt.
Vorige week woensdag was er een enorme sneeuwstorm voorspeld maar de school blijft in principe gewoon open, omdat de meeste studenten op de school wonen. Het is heeeel vreemd als je de 's avonds naar bed gaat en er niets ligt en dan wordt je smorgens wakker en dan ligt er ruim een halve meter sneeuw terwijl er meer valt. Ik was toen nog niet verhuisd, dus kon ik lopend naar school en dat was een enorme uitdaging. Over de weg is het nog wel te doen, het lopen, maar op de stoep dus niet! De volgende dag.... hebben ze alles netjes aangeveegd en hebben ze ook op de stoep een poging gedaan om een paadje te vegen. Maar dan kom je dus bij een oversteek en dan loop je dus tegen een berg sneeuw op. Of je moet op zoek naar een bushalte maar die zit onder een berg sneeuw dat van de straat is geveegd.... het zag er wel enorm prachtig uit!
Afgelopen weekend ben ik op zaterdag samen met Rosanne naar een Ijshockey wedstrijd geweest tussen Boston University en Harvard. We hadden superplaatsen en het was super om eens een wedstrijd in het echt te zien. Universitaire sporten worden hier heel erg serieus genomen, dus ondanks dat het studenten zijn, staan er gewoon een heele stel topsporters op het ijs. En het gaat hard!!! Rosanne en ik hadden besloten om voor Boston University te zijn en natuurlijk wonnen ze dik met 5-2.
ZOndag gingen we met school outletshoppen. Dat is op een zeer afgelegen plek waar je dus onmogelijk met het OV kunt komen dus maar ingeschreven om mee te gaan. Het is echt mega groot en elk groot merk heeft daar zijn eigen winkel. De meeste dingen zijn ook wel flink afgeprijsd, maar sommige dingen worden volgens mij gewoon tegen de normale prijs verkocht, maar omdat het outlet heet kopen de mensen het toch wel.
Dit weekend doe ik het lekker rustig aan. Ik heb gehoord dat het heeeel koud is buiten, dus ik denk dat ik vandaag lekker binnen blijf. misschien straks even een krantje halen, maar verder.... mij te koud (-20 graden C).
ik denk dat jullie nu weer volledig op de hoogte zijn. zo niet, laat het dan vooral weten ;)
heel veel liefs uit AMERIKAAAAA
ik voel me hier als een visje in het water (of in boston termen: als een sneeuwpopje in de sneeuw) dus ik kom voorlopig nog niet terug hoor!!
xxxxx
22 Januari 2011 - 14:42
Lisa:
Wow, Willy! Klinkt goed allemaal zeg en wat fijn dat je je op je plek voelt daar!! Geniet ervan!! xx -
24 Januari 2011 - 15:16
Renee:
Klinkt super goed zeg!!! Fijn dat je het naar je zin hebt en ook fijn dat we weer even op de hoogte zijn!
Kus -
26 Januari 2011 - 10:30
Klaas:
20 graden onder 0 is toch wel errug koud, hoor. Dan is binnenblijven misschien wel een goed idee. Maar zit je dan niet elke dag binnen ??
Die Sesame street cookies zijn wel heel schattig, hoor. Kan je er niet een paar opsturen ofzo? ;-)
Ciao
08 Februari 2011 - 12:58
Willeke:
Willy!!! Jeetje.... sorry voor de late reactie, je gaat ook van hot naar her. Hoe lang ben je eigenlijk in Nederland geweest tussendoor? Wat een verhalen allemaal. Zitten wij toch goed hier in Nederland met het zonnetje en 10 graden boven 0 haha... 20 graden onder nul is mij te koud! Maar leuk dat je het zo naar je zin hebt! Ga je nou je master daar doen?? Las ik dat nou? Ik kan je vertellen, op de UvA zijn ze met van alles en nog wat bezig lijkt wel, kom er bijna nooit, maar in gebouw B hing al een brief dat de verwarming niet meer aan ging, omdat ze gingen verbouwen ofzo. We moeten tegenwoordig ook buitenom naar gebouw G. Maar ja.. zo vaak kom ik er niet meer. Ben alleen bezig met mijn scriptie, eigenlijk net begonnen en heb een beetje opstartproblemen, de motor draait niet zo lekker nog! Vooral omdat ik in januari weinig heb gedaan en ik nu weer hard aan de bak moet. Maar komt wel goed. Ik heb al mijn tentamens binnen, daar ben ik echt superblij mee!! Maare al een leuke scharrel tegen het lijf gelopen daar?? :p Ik mail je snel weer!! Sterkte in de sneeuw!
Liefs