New York
Door: willydewereldrond
Blijf op de hoogte en volg Willy
26 Februari 2011 | Verenigde Staten, Waltham
En na een tijdje school ben je dan wel weer eens toe aan iets extreem leuks, zoals bijvoorbeeld een weekendje New York,. En wat is nou een betere tijd om dat te doen dan op je verjaardag! Dus afgelopen weekend ben ik samen met Rosanne naar New York vertrokken. Het is heel gek dat je ineens in een stad staat die je duizenden keren op tv hebt gezien. De busreis duurde bijna 6 uur omdat er nogal veel verkeer op de weg was en daarom gingen we na aankomst in New York maar meteen naar het hotel. We hadden een ruime kamer met een eigen badkamer en in de ochtend konden we onze eigen wafels maken. We vertrokken al vroeg naar het centrum van de stad, richting het vrijheidsbeeld, onze eerst stop. Het waaide enorm hard waardoor het niet mogelijk was om het vrijheidsbeeld te beklimmen, maar vanaf de grond kun je haar veeel ebter zien. Maar door de wind was de bootreis wel een beetje spannend... het golfde een beetje erg. En omdat het een toeristische bootreis is, doet hij er extra lang over zodat iedereen detijd eft om vanaf de boot foto's te maken. Mw Liberty is al indrukwekkend als je naar haar kijkt vanaf de kade, maar van dichtbij is ze nog veel mooier!! Onze tweede stop was ground zero. Hoewel er niets meer staat was het zeer indrukwekkend om daar te zijn. Heel raar om je voor te stellen dat er op die kleine plek twee van die grote gebouwen hebben gestaan. En de sfeer die er hangt is heel ongemakkelijk. Onze derde stop in het Centraal Station. Dat is nou nog eens wat je noemt een station, wat een prachtig gebouw!
Onze volgende stop is de VN, maar die zijn in het weekend gesloten (?). En dat regeeert dan de wereld ;). We eindigen op Times square waar ik de beste winkel ooit vind: de m&m store.... misschien niet de beste plek om te zijn als m&m verslaafde, maar ze hebben daar werkelijk alles met m&m. T-shirts, strandlakens, dekbedhoezen, kussens, knuffels, mokken, oorbellen en natuurlijk ook 100.000 verschillende soorten m&m's gesorteerd op kleur en smaak.
De volgende ochtend beginnen we onze route in Central Park. en beklimmen vervolgens het Empire State Building (uhm... hoog?! :S). Ze zeggen beneden dat je een kaart nodig hebt om alles te herkennen (en die kost dan $10.00) maar eenmaal bovenop merk je er niets meer van dat het o enorm achterlijk hoog is en het uitzicht is geweldig. En ik kan central park en mevrouw Liberty ook wel zonder kaart vinden!!
we slenteren door verschillende buurten van New York en ik vind alles even prachtig. Hoewel het druk is en alles is hoog en indrukwekkend... hier wil ik best nog wel eens heen.
Dus het eerste wat ik deed toen ik weer terug was in Boston.... ;)
De volgende grote reis die op de planning staat is naar Washington DC, in mijn voorjaarsvakantie. Ik heb er al superveel zin in, want ook van Washinton heb ik alleen maar positieve verhalen gehoord.
Dit keer niet zo'n lang verhaal, maar jullie zijn weer helemaal op de hoogte. Ik wat foto;s toegevoegd om te bewijzen dat ik er echt ben geweest!!!!
heel veel liefs uit Boston
xxx
27 Februari 2011 - 00:33
Marjan:
He, heb ff de tijd om in de nachtdienst te lezen. Het lijkt net of je in een film binnenstapt met die foto`s. Heel herkenbaar! Veel plezier!!
XXXXXXXXXXX -
27 Februari 2011 - 12:20
Renee:
Herkenbare foto's!!!!!!!!!!! -
27 Februari 2011 - 15:01
Willeke:
Heeej meis,
Sorrysorrysorry!! Nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Je hebt jezelf in ieder geval goed verwend met een weekendje New York! Dat doe je dan weer errug goed! Zo te lezen vermaak je je wel daar. En doordeweeks? Op college allemaal te doen?
Liefs Willeke