Vakantie - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Willy Bakker - WaarBenJij.nu Vakantie - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Willy Bakker - WaarBenJij.nu

Vakantie

Door: willydewereldrond

Blijf op de hoogte en volg Willy

02 December 2010 | Ghana, Tamale

Hallo allemaal,
dit keer vanuit een heel ander deel van Ghana, Tamale. IS een bijzondere ervaring, maar daarover later meer.
Afgelopen weekend hebben Taylor, Joke en ik de muren van de school Versierd met schilderwerkjes. Het is erg mooi geworden al zeg ik het zelf en we zijn dan ook erg tevreden met het resultaat! Foto's volgen nog ;)
Zondag hebben we voor een tweede keer het Owabi Wildlife bezocht dat om de hoek is van waar we wonen. Waar het de vorige keer te nat was om de tweede route door de bushbush te volgen, had de gids daar deze keer absoluut geen boodschap aan en nam ons mee de bush bush in. Een super leuke tocht echt door de wildernis met een paar natte voeten als resultaat, maar het was erg mooi. Helaas deze keer geen aapjes gezien, maar dat gaf niet zo.
Dinsdag was mijn laaste lesdag op school en het was eeen vreemde dag. Ik heb weinig echt les gegeven en vooral leuke dingen met de kinderen gedaan. Ik had voor alle kinderen kleurpotloodjes, een gum en een puntenslijper gekocht en dat in een zakje gedaan met snoepjes. Wat een berg herrie kunnen 10 kinderen maken als ze een kadootje krijgen. ze waren er dus erg blij mee. We hebben een klassefoto gemaakt en ook een foto met alle kinderen op school. De school is flink gegroeid in de tijd dat ik er les heb gegeven. Van ongeveer 30 kinderen naar meer dan 100. En volgens Amelia gaat het aantal na de kerstvakantie nog verder groeien.
Woensdagochtend vertrokken Taylor en ik rond half 6 richting Kumasi om de bus naar Tamale te nemen. We hadden geluk met de laatste twee plekjes in de bus en na ruim 7 uur rijden komen we aan in Tamale. Het landschap is flink veranderd. Waar Kumasi druk, vol en groen is, is het in tamale rustig, dor en leeg. Geen hoge gebouwen en veel minder verkeer. En overal zie je mensen op fietsen en bromfietsen. Het is npog net geen amsterdam, maar ik voel me er goed thuis met al die fietsen. hihi. De mensen zijn hier ook minder gericht op de blanke. Waar je in Kumasi gemiddeld 5 keer per minuut wordt nageroepen: Obruni, obruni!!, hoor je het hier hooguit 10 keer per dag. Dat is erg prettig. Vandaag hebben we een rustig dagje in Tamale, en morgen vertrekken we richting Mole waar we dan 2 nachtjes blijven. In de hoop natuurlijk een hele berg olifanten te zien! Hopelijk kan ik zondag melden dat mijn camara moe is van de olifanten ;)
tot mails maar weer!!! en bewaar wat sneeuw voor mij, want ik wil ook wel een sneeuwpop maken!!

• 02 December 2010 - 10:56

Renee:

Camera's worden nooit moe van olifanten, dus dat gaat vast goed komen. Hier idd sneeuwpoppen, nou ja voor mensen die de kou trotseren dan, ik zit lekker achter de computer met warme chocolademerk!

Tot snel!

• 02 December 2010 - 12:00

Marjan:

hey!!
    Heb je net gemist op de msn, had vanmorgen net nog gekeken, helaas! Maar klinkt allemaal weer erg gezellig. veel plezier, en ik zal wat sneeuw opsparen om een sneeuwpop te maken.
    Tot volgende week! Kus

• 05 December 2010 - 09:48

Ans En Bert Van Berg:

Dag Willy;
    Na jouw succesvolle werkperiode daar in Ghana willen we je alvast een goede en
    veilige terugreis wensen met aansluitend
    en geweldige hereniging met je familie en allen die je dierbaar zijn, mogen we je nu
    al geen fijne tijd in het moederland toewesen en hele fijne Kerstdagen en
    voor 2011 al het goede
    we blijven je graag volgen; groet ook Marjan en je moeder van ons; we hebben nog steeds fijne herinneringen aan jullie inzet bij onze vacantie. Het ga jullie allen goed!
    We blijven je volgen.. als dat mag..
    Ans en Bert