Het zit erop - Reisverslag uit Accra, Ghana van Willy Bakker - WaarBenJij.nu Het zit erop - Reisverslag uit Accra, Ghana van Willy Bakker - WaarBenJij.nu

Het zit erop

Door: willydewereldrond

Blijf op de hoogte en volg Willy

10 December 2010 | Ghana, Accra

En dan zit je ineens alleen in je hotelletje in Accra, wachtend tot je vliegtuig vertrekt.
Maar eerst eens terug naar het vorige reisverslag....
Weet je nog dat ik naar Mole ging om olifanten te zien? Nou, dat feest ging dus mooi niet door. We zijn wel naar mole gegaan en hebben een hele berg mooie dingen gezien. Mooie uitzichten, 3 verschillende soorten apen, verschillende soorten reeen en pumba's (warthogs), en natuurlijk vogels en zelfs wat krokodillen, ook de olifantenpootafdrukken waren aanwezig, maar olifanten... ho maar. Beetje jammer. De trip naar mole was fantastisch, maar de olifanten hadden het nog net iets mooier kunnen maken. Zondag vertrok onze bus al om 4 uur in de ochtend, dus kregen we rond 3.40 een wakeup call (Daar wordt aan de deur geklopt.... tja, het was tenslotte 5 december). We zijn tegen 9 uur in de ochtend alweer terug in tamale, en omdat we de hele dag niets te doen hebben doen we maar weer eens een rondje door tamale. De stad waar weinig te doen is maar die we inmiddels bijna beter kennen dan kumasi. We slapen in hetzelfde hotel als voordat we naar mole gingen en vertrekken de volgende ochtend richting Kintampo. Dit is halverwege op de terugweg naar Kumasi en daar schijnen ze mooie watervallen te hebben. Het is erg fijn om de rit naar kumasi op te breken zodat we niet weer 8 uur lang in een bus zitten. De watervallen zijn erg mooi en we kunnen er ook zwemmen (beetje jammer dat zowel Taylor als ik geen badpak of bikini bij ons hebben, lekker slim) De volgende dag gaan we met een STC bus (iets luxer dan de mmtbussen die we gewoonlijk nemen) terug naar Kumasi waar we een nachtje blijven slapen. We doen een laatste poging om een leuk ghanees stofje te kopen en we ontmoeten een man op straat die een stapel stofjes verkoopt. Hoe duur? 31 cedi per 6 yard... oke, dus als ik 3 yard wil... 31 cedi. Ja dahaaaaaag. We zoeken verder en komen op de markt... hoe duur? 1 cedi per yard.... Okeee, doe mij een stuk of 10 yard.
Woensdag zijn we terug op Chrisfotec en wordt het voor mij tijd om mijn tassen te gaan pakken. Donderdag ontbijt ik om 6 uur met taylor en Joke die gaan lesgeven op het Willy-Taylor academie en het is erg raar om thuis te blijven terwijl zij vertrekken naar school. Ik neem afscheid van mijn gastgezin en vertrek (alleen) richting Kumasi voor de bus naar Accra die om 12 uur vertrekt vanaf het STC bus station. Maarja, ghana zou ghana niet zijn als alles volgens plan verloopt, dus inderdaad, als ik daar aankom is er wat consternatie over mijn ticket dat ik de vorige dag heb gekocht. Maar het is in twi, en omdat ik nog steeds geen vloeiend twi spreek, heb ik geen idee wat er aan de hand is. Ik moet plaats nemen en weet sdus nog steeds niet dat er een probleem is. Vervolgens komt er een poppetje naar me toe: moet je naar Accra? uhm.. ja! Dan moet je in die bus. Oke, en mijn bus van 12 uur? Die bestaat niet. Okeeeeeeee. Goed, dus ik in mijn eentje in een mega bus die me vervolgens naar een ander stc station brengt. Daar kon ik overstappen op een andere bus. En nu had ik de stc geboekt omdat die bussen iets relaxter zijn met meer ruimte en airco.... Nou, dat is niet gegarandeerd. Ik wordt op de achterste rij gepropt waar ik tussen twee mensen in zit die allebei graag breeduit zitten. Vervolgens komen ze er tijdfens het rijden achter dat de airco niet werkt, dus het is giga heet in de bus. Dan is een reis van 6 uur heeeeeeel lang hoor. En omdat ik zo opgepropt zit kan ik niet echt makkelijk eits eten van wat ik heb meegnomen voor de reis dus als ik om 6 uur in acra aankom heb ik nog steeds niets gegeten sinds het ontbijt om 6 uur. Met de taxi ga ik op goed geluk naar een hotel die nog een dure kamer heeft, maar ach, het is mijn laatste dag, dus waarom n iet. De kamer is redelijk lux. Ik heb een fan, airco een tv en een tweepersoonsbed dat overheerlijk ligt. Het rare is alleen dat ik een badkamer en toilet moet delen.... daar betaal je dan veel geld voor. Maar het is tenminste allemaal schoon en het werkt. Dat is meer dan wat ik van de hotels van afgelopen week kan zeggen. Dus na een heerlijke avondmaaltijd en een koude douche duik ik rond 8 uur mijn bed in met een filmpje.
Vannochtend ben ik naar het vodafoon internetcafe gelopen om in te checken vboor ik terug ging naar m,uijn hotel voor het ontbijt dat bioj de kamer hoort. Maar het bevalt me niet echt om zo in mijn eentje door Accra te lopen. Ik mis mijn reismaatje van afgelopen week wel hoor!! allenig is ook maar zo alleen, helemaal in een stad als accra en waar ik de taal niet versta. Vanmiddag maar richting het vliegveld en dan wachten tot mijn vliegtuig vertrek. Ik heb een enorm fijne tijd gehad in ghana en ik verlaat ghana met een dubbel gevoel. Ik ben enorm blij dat ik weer naar huis ga, maar ik ga sommige dingen van ghana zeker wel missen!!!!
Op naar de volgende grote reis.
heel veel liefs voor de laatste keer vanuit ghana!!
En blijf de site in de gaten houden, want ook de reis naar de USA wordt hier uitgebreid besproken ;)

• 04 Januari 2011 - 16:55

Marieke:

hoi willy, regelmatig aan je gedacht en nu pas al je verslagen gelezen en ervan genoten en af en toe ook hardop gelachen want t klinkt allemaal heel vertrouwd hoe dingen mislopen, net zoals in egypte.
    geweldig jullie willy-taylor academie en ik begrijp dat je morgen al weer afreist, hou van nu af aan je mails bij.

aan de buitenhof mis je behalve ons natuurlijk , helemaal niks; veel zieken, overwerktheid, ongenoegen, als t een aantal dagen goed gaat en we zowaar tegen elkaar kunnen zeggen dat we lekker gewerkt hebben is dat een uitzondering.
    t zou natuurlijk helemaal zo kunnen zijn dat t komt omdat jij er niet bent.
    nou meis, hele goeie reis gewenst en tot lezens , liefs, marieke

• 06 Februari 2011 - 17:28

Inge:

Hoi Willy wortel,
    Al je verslagen eindelijk gelezen , erg leuk. Ik ben erg jalours op je .
    Ik ben 31 maart tot 4 april in New York, dus kom even langs ha ha
    Ik mis je
    Goede tijd in usa en kom nu ook maar een keer weer thuis hoor

groetjes Inge