En zo kabbelen we voort.... - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Willy Bakker - WaarBenJij.nu En zo kabbelen we voort.... - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Willy Bakker - WaarBenJij.nu

En zo kabbelen we voort....

Door: willydewereldrond

Blijf op de hoogte en volg Willy

31 Oktober 2010 | Ghana, Kumasi

hallo allemaal!!!

Wat een prut begin van een week. Op zondag iets verkeerds gegeten, dus mijn bed weer in. Ik ben niet naar Ghana gekomen om ziek te zijn de hele tijd!!!!
Gelukkig was het van korte duur en kon ik dinsdag alweer aan het werk. Ik had deze week 8 leerlingen en met behulp van wat zelf in elkaargeflansde flash kaartjes gaat het lesgeven redelijk goed. ik heb soms wat moeite met het makkelijk uitlegen van de wiskunde en soms maak ik het daardoor veel te moeilijk voor ze. Maar het lesgeven van het engels gaat met behulp van de keertjes een stuk beter! en de kinderen lijken het te snappen en doen het ook steeds beter. Nadat ik woensdag heeel boos op ze ben geworden omdat ze helemaal geen aandacht hadden voor mij als ik alleen les gaf en als er een ghanees in de deuropening kwam staan waren ze ineens peoslief. dat pik ik natuurlijk niet. ik ben boos geworden en de persoon in de deuropening heeft het vertaald en sinds den zijn ze een stuk liever. Omdat ik maar zo weinig leerlingen heb kan ik ze goed verspreiden over het lokaal dus als ze vervelend zijn verspreid ik ze en dan kunnen ze niet meer met elkaar babbelen. hihi. werkt uitstekend.
Afgelopen woensdag zijn Taylor en ik samen met meneer Boateng naar de winkel geweest om een deel van het dak te kopen voor de school. Dat lieten we donderdag bezorgen als verrassing voor Amelia. En een verrassing was het. Meneer Boateng had het goed geheim gehouden voor Amelia, dus toen de schoolbus van Chrisfotec het terrein op kwam was Amelia helemaal verbaasd. Ze dacht dat de bus Taylor en mij alweer kwam ophalen en het was pas half 10. Toen ze zag dat er een dak in de bus lag ging ze helemaal springen en dansen. zo blij was ze. Het dak is meteen geplaatst en er is nu dus een 5e lokaal klaar voor gebruik!!
Gisteren vertrok een van de bewoonsters van Chrisfotec, Barbara, naar haar nieuwe school. Barbara woont als jaren op chrisfotec en nu is er eindelijk geld om haar naar school te laten gaan om voor een vak te leren. Ze studeert voor verpleegster en we hebben haar gisteren weggebracht. Het was een heel eind rijden, maar daardoor hebben we wel weer veel van het binnenland gezien. vandaag weer een rustig dagje in Kumasi. Zondag is alles hier wat minder vol en kun je daarwerkelijk over straat lopen in plaats van schuifelen!!

ik hoop snel weer wat van me te laten horen!!!
heeel veeeeel liefs uit Kumasi!!!

• 05 November 2010 - 19:32

Klaas:

Ja, zo'n reisje naar Ghana maak je ws maar 1x in je leven en dan is ziek worden idd wel het laatste wat je wilt. ;) Maar gelukig ben je snel weer aant werk geslagen en maak je alweer de ene na de andere leuke gebeurtenis mee. :)

Ciao

• 09 November 2010 - 10:42

Marijke:

Ha Willy,

Hoe is het daar in Ghana? Las laatst je mail aan Adriaan, klinkt goed allemaal. Volgens mij doe je superveel ervaringen op - leuk! Wat gaat het snel allemaal!

Denk aan je!
    xx marijke